Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/noxazq/code.php on line 652
Wat voor werk doe jij? : 81 reacties (1/5) [Werk]

Wat voor werk doe jij?

17/10/18 11:09
Ik lees hier eigenlijk voornamelijk mee maar een topic als dit leek me nog wel leuk, omdat ik het zelf altijd wel interessant vind waar mensen dagelijks mee bezig zijn.

Dus wat voor werk doe jij, eventueel een korte uitleg over de werkzaamheden?
Hoeveel uur?
Sluit het aan bij je studies of ben je een totaal andere richting uit gegaan?
Wat zijn de min- en pluspunten? (ergernissen, fijne collega's.. )

Mensen die studeren/stages/vrijwilligerswerk doen mogen ook reageren uiteraard.

Om zelf af te trappen :

- Ik werk als accountant (aka boekhouding). Ik gok dat iedereen wel ongeveer weet wat dat inhoudt :D
- 38u pw
- Yep, studie was toegepaste economische wetenschappen
- Minpunten : Kan soms enorm saai en zeer routineus zijn, ik overweeg dus om een andere richting uit te gaan in de komende jaren. Kantoor zou ook iets minder grijs en eentonig mogen zijn.
- Pluspunten : Klein team en gelukkig een fijne werksfeer, qua thuiswerken ook flexibel.
17/10/18 11:20
Depulso
Ik werk in een farmaceutische groothandel op de “infodienst”. Onze klant-apotheken bellen met specifieke vragen over stockproducten waarvoor wij informatie opzoeken, zoeken producten die voorgeschreven zijn die ze niet kennen maar waar wij naar op zoek gaan. Doen bestellingen voor hen en volgen deze op. Het werkt met een soort van callcenter waarop zij inbellen en keuze kunnen maken uit bijvoorbeeld specialiteiten (medicatie), diergeneeskunde, cosmetica, bijhorigheden, thuiszorg.

Ik zit in de laatste 2 groepen en dat gaat letterlijk van huur van toilet-, rolstoelen krukken tot bandagisterie tot stomamateriaal, naalden, spuiten, maar ook vijlen, warmtekussens, fopspenen, ...

Ik werkte hiervoor voltijds aan 37,55 uur, nu sinds januari 4/5de wat 30,20 uur is.

Uren zijn van 9-17 uur en maandag tot vrijdag.

Ik heb verpleegkunde gestudeerd maar hiermee moeten stoppen en toen een tijd als verkoopster gewerkt. De combinatie van de twee heeft mij de job doen krijgen.

Minpunten: hectisch, vaak te weinig personeel aanwezig, vaak uitgescholden worden voor dingen waar je niets aan kan doen (opkomende online apotheken en concurrentie met het internet voor dingen die standaard ook buiten apotheken te krijgen zijn bv oral b..)


Pluspunten: boeiende job, veel om bij te leren, vaak opleidingen over producten die nieuw zijn, de hilarische vragen die men soms stelt.
17/10/18 12:08
Ik ben communicatieverantwoordelijke voor twee internationale onderzoeken aan de KULeuven. Ik zit nog maar in mijn derde week, dus ik heb nog niet echt een duidelijk beeld gevormd van wat mijn taken nu precies zijn.

Normaal werk ik een 40-uren week, maar dat is nogal vrij in te vullen. Ik kom hier aan om 8 en vertrek om 16 uur, maar indien nodig werk ik thuis en in het weekend ook. Geregeld (minimaal 1x per maand) moet ik ook naar buitenlandse meetings dus dan zijn de uren natuurlijk iets langer/onregelmatiger.

Ik heb biomedische wetenschappen gestudeerd, dus het sluit halfhalf aan bij mijn opleiding (Eigenlijk niet zo goed aangezien ik de minor onderzoek heb gedaan maar bon).

Pluspunten die ik tot nu toe opgemerkt heb zijn de fijne collega's, losse uren, veel gelegenheid tot bijleren (want communicatie ken ik eigenlijk totaal niks van). Nadelen vind ik het vele reizen, en dat ik niet meer in een labo sta. Ahja en dat ik geen kmvergoeding krijg haha.
17/10/18 12:08
Ik werk als kok in een hamburgerresto. (@Mags Halle) Momenteel bezig aan mn derde week. Deze weg ingeslagen dankzij een interessant werkaanbieding. Ik heb hiervoor een boeltje jobs gehad, met als laatste drie: verkoper in een Colruyt winkel, leerkracht in een lagere school en kok.

>35-40u pw
> studie was in het secundair “Hotel”, latere studies waren Lichamelijke opvoeding & bewegingsrecreatie
> minpunten: waar ik vroeger van dacht dat je geen normaal leven kan hebben, die heb ik nog nog niet ondervonden, momenteel geen minpunten:)
> pluspunten: ik heb inspraak in de gerechten en kan mijn mening delen, mijn vrije dagen zijn echt vrij(geen voorbereidingen te maken of werk dat je meeneemt naar huis), mn werk ligt op vijf minuten van mn thuis, ik verdien 200€ meer dan op mn vorig werk, heb leuke jonge collega’s en de supermarkt ligt op de weg naar mn werk.
17/10/18 12:25
Ik geef katholieke godsdienst in de lagere school. Ik werk in scholen waar de leerlingen mogen kiezen welke levensbeschouwing ze volgen, en degene die katholieke godsdienst kiezen komen dan twee uurtjes per week bij mij les volgen. Ik geef les op twee verschillende scholen: één school waar het vooral kinderen zijn met één of andere migratieachtergrond, één school is buitengewoon onderwijs en daar zijn het voornamelijk kinderen met een licht mentale beperking en/of leerstoornissen.

Ik geef 18u per week les, maar er komen nog heel veel uren bijkijken qua voorbereiding, vergaderingen, toezicht, ... dus staar u niet blind op dat cijfer. Ik werk ook bewust niet voltijds.

Ik heb gestudeerd voor leerkracht lager onderwijs, maar ik vond die job vreselijk. Toevallig in deze job beland, die ik met hart en ziel doe. Ik haatte de druk die ik op de leerlingen moest leggen, het prestatiegehalte, de onzin van bepaalde leerstof, ... en dat heb ik nu niet meer. Nu heb ik het gevoel dat ik met zinvollere dingen bezig ben en mijn leerlingen wat rust kan bieden. Ik doe ook nog een verkorte opleiding godsdienstwetenschappen, en zit nu aan mijn derde en laatste jaar.

Minpunten: veel voorbereiding thuis omdat ik geen werkboeken enzo heb en dus alles zelf maak qua lessen en werkboeken, lesgeven - studeren - lesvoorbereidingen - huishouden is een heel zware combi, de commentaar die ge krijgt van anderen op uw job als leerkracht in het algemeen of als godsdienstleerkracht specifiek, als godsdienstleerkracht is het ook een beetje eenzaam omdat ge een ander soort contact hebt met de andere leerkrachten dan als klasleerkracht en snel aan de kant wordt geschoven, ik voel mij sowieso nogal vaak het buitenbeentje in 't onderwijs

Pluspunten: ik leer mijn leerlingen op een heel persoonlijke manier kennen, ik leer zelf ontzettend veel bij van mijn leerlingen, ik heb ontzettend veel bijgeleerd door mijn studie maar ook door het maken van mijn cursussen, ik heb het gevoel dat ik de wereld mee een beetje mooier maak en dat ik zinvolle dingen doe, en thank god voor mijn vakanties
17/10/18 12:31
Ik werk als scenariste voor TV (Studio 100) sinds 2013. Mijn job bestaat uit het bedenken van concepten, concepten uitwerken (verhaal, karakters, arena,…), afleveringen bedenken, van die aflevering een scenario schrijven (met meerdere tussenstappen), korte inhouden schrijven, brainstormen, soms iets doen voor de shows,…

Vanaf volgende week start ik officieel 4/5de, na 5 maanden aan 50 procent en twee maanden aan 60 procent (waarbij 50 en 40 procent arbeidsongeschikt). Voor november vorig jaar heb ik altijd voltijds gewerkt, maar toen ben ik vijf maanden weggevallen. Sindsdien moet ik opbouwen.

In het hoger heb ik Film-TV-Video (Narafi) gestudeerd, dus mijn job sluit goed aan op mijn studies. Al was het aandeel scenario toen nog heel erg klein. Vrijwel niets aan gehad en het meeste geleerd door stage en vakantiewerk te doen bij Studio 100. Zo ben ik ook blijven plakken.

Wat minpunten betreft kan ik er wel wat opnoemen. Hold on to yer butts:
- Creatief zijn op commando is kut en kan ervoor zorgen dat het absoluut niet lukt en ik compleet blokkeer. Aangezien wij veel produceren wordt er ook vrijwel altijd constant geschreven en moeten er vaak nieuwe dingen worden bedacht.
- Schrijven op dit niveau voelt aan als lopende bandwerk, en dat komt uw creativiteit ook niet ten goede.
- Productie wil altijd meer op kortere tijd, waardoor het schrijfproces vaak aan een rotvaart moet gaan wat de kwaliteit ook niet ten goede komt. Maar om één of andere reden lukt het ons toch altijd. Dat heeft als nadeel dat ze weten dat het mogelijk is en de volgende keer hetzelfde vragen op minder tijd.
- Ze willen altijd grootse en originele dingen, maar wij moeten dan wel in onze goede scenario’s gaan schrappen omdat er niet genoeg budget is.
- Voor kinderen schrijven is leuk, maar ge kunt niet loco gaan. Ik moet me heel vaak inhouden, en dat kan ook een domper zijn voor de creativiteit.
- Iedereen die geen ervaring heeft met scenario en verhaal waant zich toch altijd een expert. Wij krijgen de meest belachelijke feedback met momenten die een grote impact kunnen hebben op uw verhaal (‘ah maar, schrap dat personage dan maar gewoon want er is geen budget’ -> dat gaat dan over een belangrijk gastpersonage bijvoorbeeld).
- Soms moet ons werk ‘goedgekeurd’ worden door meerdere mensen, wat ervoor zorgt dat iets dat al goed werd bevonden ineens niet goed wordt bevonden door de andere en weer helemaal omgegooid moet worden, wat resulteert in grote verbazing bij partij 1 die het al had goedgekeurd. Communicatie en organisatie kan soms pakken beter… Dat is verspilling van kostbare tijd, en daar word ik enorm zenuwachtig van.
- Doordat ge constant moet denken voor uw job, kunt ge dat niet altijd uitschakelen als ge naar huis gaat. Uw laptop dichtklappen en met een leeg hoofd naar huis gaan is heel moeilijk. De molen blijft draaien.
- Sommige regisseurs zijn échte ego’s die geen hol rekening houden met uw expertise als schrijver. Sommigen denken dat ze het zelf veel beter doen, maar werken zo een goed script naar de kloten of gaan tegen het concept in werken (AKA dingen erin steken die totaal niet kloppen). Dat is retefrustrerend.
- Het is hier soms heel hectisch en druk doordat hier toch wel redelijk wat mensen werken en alle bureaus open zijn.
- Er heerst hier een echte feestmentaliteit, en dat interesseert mij absoluut niet. De extraverten zijn hier in de meerderheid en dat merkt ge aan alle initiatieven die worden genomen om de boel ‘plezant’ te houden. Vorig jaar werd ik daar soms wat scheef voor bekeken, maar sinds dit jaar zijn ze daar veel voorzichtiger mee.
- Brainstorms zijn kut als ge introvert zijt, teveel nadenkt en samenzit met extravertere of dominantere types.
- Qua jobomschrijving en loon vind ik mijn situatie wat oneerlijk en vervelend, maar het is nu zo en daar probeer ik wat mee te leven.
- Er heerst nogal vaak een anti-Studio 100 mentaliteit bij ouders die u daar snel op afrekenen. Het is vaak erg frustrerend als volwassenen commentaar hebben op een programma dat voor kinderen is gemaakt, want soms kunnen ze uw werk daar ook wel mee afbreken. HALLO-OOO, gij zijt wel niet de fucking doelgroep? Ja, wij zijn een commercieel bedrijf, maar ze moesten eens weten hoeveel mensen hier met hart en ziel aan al die projecten werken om het voor de kinderen zo leuk mogelijk te maken… Daarnaast proberen wij ook echt educatieve en actuele dingen in onze programma’s te steken als het concept er zich toe leent. Bij reeksen voor oudere kinderen is dat bv. vaak het geval. Ik probeer me zoveel mogelijk op te trekken aan de reacties van kinderen die het allemaal wél leuk vinden, maar soms is het tandenbijten.

Pluspunten:
- Ondanks dat het niet gemakkelijk is om op commando te schrijven, is het enorm leuk om een concept van 0 uit te werken en alles tot leven te zien komen. Een concept bedenken en uitwerken is iets wat ik het liefste doe.
- Schrijvers moeten in principe maar 1 dag per week aanwezig op kantoor. De overige dagen mogen wij perfect van thuis uit werken. Dat wil dus zeggen een hele dag in pyjama zitten met uw laptop op schoot en uw kat naast u in de zetel. Score.
- Ik heb één collega waar ik supergoed mee overeen kom. We zitten ook op dezelfde golflengte, en dat is echt plezant werken als wij samen iets moeten doen. Hij heeft mij in het begin begeleid en mij ook snel meer verantwoordelijkheid gegeven omdat hij in mij geloofde.
- Ze zijn hier erg flexibel wat komen en gaan betreft. Vroeger doorgaan, ’s ochtends wat later aankomen,… geen probleem. Ik zeg het wel altijd op voorhand als ik weet dat ik bv. later ga zijn of vroeger door moet. Het belangrijkste is dat uw werk op tijd klaar is. Al moet ik zeggen dat ik wel moeite heb met die flexibiliteit en nood heb aan structuur en vastheid.
- Het is altijd wel tof om het eindproduct van uw werk op tv te zien. In het begin vond ik dat surrealistisch, nu is dat niets speciaal meer. Al blijft het wel leuk om te zien hoe ze met uw verhaal aan de slag zijn gegaan. Soms valt dat ook wel tegen. :’ )
- Ik kan heel veel op mezelf werken. Wij doen teamwerk dat we voornamelijk in ons eentje kunnen verwezenlijken. Da’s echt perfect.
- Mijn mening wordt al van toen ik hier net werkte gevraagd en gerespecteerd. Mijn collega’s gaven me oprecht het gevoel dat ze me vertrouwden.
- Ze zijn hier enorm begripvol tegenover mensen die een langere periode wegvallen door burn-out, ziekte, whatever. Ik ben één keer vijf weken weggevallen, de tweede keer vijf maanden. Daar hebben ze alle begrip voor, ze nemen regelmatig contact met u op om te horen hoe het gaat, er worden bloemen gestuurd, ge moet niet bang zijn dat ze u uiteindelijk gaan willen ditchen daardoor (tenzij ge naast uw issues gewoon een rotmentaliteit hebt en slecht werk levert natuurlijk),… We hebben vertrouwenspersonen op het werk die daarvoor zijn opgeleid en hun taak heel serieus nemen.
- Sinds mijn terugkomst in april was er heel wat info te verwerken en moesten er toch wel wat dingen veranderen. Daar gaat iedereen heel begripvol en flexibel mee om. Ik krijg begeleiding van een jobcoach die hier met open armen wordt ontvangen, en er is een goede communicatie tussen de verschillende partijen.
- Soms zijt ge de heldin van kleine kinderen die ontdekken dat ge voor één van hun favoriete programma’s schrijft. Het nichtje van mijn vriendin dacht zelfs dat ik de baas van de prinsessen van Prinsessia was, en ik heb dat kind kei gelukkig gemaakt door wat kleine spulletjes daarvan op te sturen. Dat is wel tof.
- Om op bovenstaande verder te gaan: de reacties van kinderen op de programma’s waar ge aan meeschrijft zijn echt hartverwarmend met momenten.
- Wij lachen ons soms een kriek met de mails die wij binnenkrijgen (klachten, mensen die een idee hebben voor een programma, mensen die slechte kortfilmpjes van zichzelf sturen in de hoop te worden gecast voor één of andere reeks,…).

Da’s dus een hele boterham. Long story short: objectief bekeken is het hier wel fijn, maar ik ben al een tijd mijn flow kwijt en weet niet of en hoelang ik hier nog moet blijven. Soms heb ik spijt dat ik vroeger niets anders heb gestudeerd (ik werd door mijn omgeving nogal in het creatieve hokje geduwd omdat ik goed kon schrijven en tekenen), maar daar valt nu niet veel aan te doen. Maar goed, voorlopig zit ik hier nog redelijk goed. We zien wel wat de toekomst brengt. Scared shitless als ik er aan denk, though.
17/10/18 13:03
NIKS!!!! beste shit ooit.
hiervoor gaf ik nederlands aan laaggeschoolde volwassen anderstaligen. op niks doen na de beste shit ooit.
17/10/18 13:41
Ik ben praktijkassistent Engels aan een universiteit. Ik geef ongeveer alle lessen Engelse taalvaardigheid in de eerste bachelor taal- en letterkunde (hoorcolleges, oefenlessen en discussiegroepen) en geef ook Business English in de master bedrijfscommunicatie. Daarnaast begeleid ik dit jaar zes masterproeven en werk ik mee voor wat administratieve shit (ecoteam, extracurriculaire activiteiten).

Ik werk voltijds, over het hele jaar gezien tenminste. Er zijn periodes dat ik dubbel zo hard moet werken en andere periodes waarin ik bij wijze van spreken amper iets te doen heb. Het ene compenseert voor het andere.

Ik heb zelf taal- en letterkunde Frans-Engels gestudeerd en heb daarna een doctoraat in de taalkunde gehaald. Voor mijn huidige functie was in principe geen doctoraat nodig, maar volgens mijn bazen was het wel een voordeel omdat ik op die manier ook promotor kan zijn voor masterproeven (en al wat ouder en ervarener ben dan een pas afgestudeerde master).

Voor ik hieraan begon wist ik niet zo zeker of het iets voor mij zou zijn, al sluit het perfect aan bij mijn diploma's en mag ik me gelukkig prijzen dat ik met een diploma als het mijne zo'n goede en goed betaalde job heb gevonden. Mijn ouders stonden in het middelbaar onderwijs en ik was er zelfs altijd van overtuigd dat ik vooral niet wou gaan lesgeven. Ondertussen ben ik drie jaar bezig en vind ik het nog altijd geweldig. :) Veel leuker dan mijn doctoraat indertijd, veel directere voldoening, veel meer sociaal contact. Mijn collega's zijn ook enorm fijne mensen, mijn bazen zijn niet moeilijk, en ik ben nog geen enkele student tegengekomen die ik echt niet kan uitstaan.
17/10/18 13:48
Fridge
quote door

Ik werk als scenariste voor TV (Studio 100) sinds 2013. Mijn job bestaat uit het bedenken van concepten, concepten uitwerken (verhaal, karakters, arena,…),



Tot ik de minpunten zag, dacht ik dat dit de coolste job ooit moest zijn.
17/10/18 13:59
- Ik ben software developer voor een klein bedrijfje in Haasrode, meer specifiek maak ik op mijn eentje de mobiele applicaties (zowel android als iOS). Héél af en toe maak ik ook kleine backend dingen voor mijn apps.
- 39u per week : glijdende uren
- studies : ik heb toegepaste informatica gedaan aan UCLL, maar nooit afgemaakt, waarna ik avondschool informatica ben gaan doen (graduaat).
- minpunten : ik wou dat mijn job creatiever was & minder zenuwslopend want niet werkende code maakt mij loco. Ik heb echt moeten leren mijn code op het werk te laten. Alsook is het irritant dat ik eigenlijk héél de dag achter een scherm zit : op werk & thuis (muziek). Soms wou ik dat ik buiten kon gaan programmeren hierdoor ga ik wel vaker uit dus is kinda ook een pluspunt. Mijn collega's zijn allemaal nogal snobberig over hun intelligentie en zijn vaak heel perfectionistisch, terwijl ik 0 van die eigenschappen heb en mij daar dus ook aan erger in hun.

-pluspunten : Klein team, mensen laten mij 99% van de tijd met rust, ik kan héél de dag muziek luisteren, ik heb een leuke auto, ik heb hier geleerd apps te maken & dit was eigenlijk iets wat al jaren op mijn todolist stond & nu word ik dus betaald om te doen wat ik in mijn vrije tijd al wou doen en last but not least : ik verdien eigenlijk best veel voor iemand die geen professionele of academische bachelor/master heeft.
17/10/18 14:32
Gryffindor
Ik werk employer branding uit voor een bedrijf dat marktleider is in ouderenzorg. Ik zit dus in HR en mijn taken bestaan er vooral uit de route naar ons als werkgever, vrij te maken en ervoor proberen voor te zorgen dat afgestudeerden meteen bij ons terecht komen.
Verder geef ik recruitment training aan directieleden van onze huizen en werk ik procedures en dashboards uit waaruit zij alle infomatie kunnen halen om verder te kunnen.
Ik coördineer de contactenen contractbesprekingen met externe selectiepartners voor care en stuur bij waar nodig.
Deelnemen aan beurzen is een groot stukje uit mijn planning en samenwerkingen op poten zetten met scholen en terwerkstellingsmaatregegelen (vdab, actiris,..) - > ( in een notendop)
Ik ben de enige voor België in deze functie die overigens ook nieuw is voor het bedrijf, dus het is nog wat zoeken langs beide kanten, ik ben nu een halfjaar aan de slag binnen de groep.

Ik werk volgens een 38u/week stramien, maar in realiteit zijn dit er vaak een 45 tal.
Ik ben veel op de baan, veel op bezoek in onze huizen, meetings met partners , scholen en beurzen. Regelmatig werk ik van thuis uit, zeker als ik nog ergens heen moet qua meeting maar ik probeer toch zeker 2 dagen per week naar hoofdkantoor ( Mechelen ) te gaan, soms gaat dat, soms niet.

Ik heb in het secundair Onthaal & Public Relations gedaan en nadien Theologie aan de KUL.
Om eerlijk te zijn wou ik al van kinds af aan in de business wereld stappen. Voor ik hier terecht kwam deed ik een leidinggevende functie, maar dat had ik wat gehad.

Minpunten: soms wat zoeken wat de taken nu allemaal zijn, er komt vaak veel op me af en mijn +1 heeft een sterke visie van hoe het moet worden en dat maakt het niet altijd evident mijn idee over te brengen.
Pluspunten : ik ben alleen in de job, dus moet niet wedijveren met iemand anders, ik heb vrijheid, een mooi loon, een bedrijfswagen, gsm, laptop,... en hele fijne collega's binnen HR. Ouderenzorg is ook een hele dankbare sector, dus als ik op bezoek ben geweest in één van onze huizen heb ik altijd een zonnetje in mijn hart.
17/10/18 14:40
Teamleider bij Albert Heijn Hasselt.Ik sta ook in voor de uurroosters van mijn ploeg en andere teamleiders.
32u op papier, vaak rond de 40uren in praktijk.
Studie: 6e jaar verkoop, 7e jaar etalage.

Minpunten:
- Lange dagen, wisselende uren, geen vast ritme
- Soms te hoge werkdruk
- Incapabel personeel

Pluspunten:
- 10min van bij mijn thuis
- Mooi loon
- Veel verantwoordelijkheid
- Zelf opstellen van eigen uurrooster
- Veel inspraak over de organisatie in de winkel
- Toffe collega's, en toffe baas.
17/10/18 14:44
Ik ben een make-up artist vopr het merk Make-up Designory te Antwerpen.
30tal uur/week. Hangt wat af hoe de afspraken vallen.
Ik geef vooral dagdagelijks privé workshops hoe je je zelf het best kan opmaken in een bepaald thema naar keuze. Maquillages voor feesten en bruidsmake-up. Daarnaast is de winkel natuurlijk ook open voor gewoon aankoop producten.

Daarnaast geeft ik ook demo’s/lessen aan scholen die interesse hebben in deze sector of aan partners die met ons merk gaan werken.

Ik heb eigelijk orthopedagogie gestuurd voor een 2,5jaar aan de hogeschool. Maar wegens mijn borstamputatie en reconstructie heb ik maanden thuis gezeten waardoor ik heel goed heb kunnen nadenken over wat ik wel/niet wil doen ik het leven.

Uiteindelijk de studie stopgezet, een jaar gaan werken in de verkoop om mijn nieuwe studie te kunnen betalen voor make-upartist. Na deze studie het geluk gehad dat ik door diezelfde school een job aanbieding heb gekregen.

Ik hou echt van mijn job. Ik blijf in contact met mensen en kan mijn enthousiasme voor makeup delen met anderen.
17/10/18 15:04
Hoe cool is deze topic!

Ik werk op de jeugddienst. De officiële titel is jeugdconsulent maar dat dekt de lading totaal niet!

- Ik organiseer de speelpleinen van a tot z. Dus van contact met de scholen en locaties waar die door gaan tot het maken van de planningen voor de animatoren, animatoren groep hecht en betrokken houden, aankopen en beheer materiaal en speelgoed, regelen busvervoer en workshops en jobstudenten op de jeugddienst zelf. In de zomer is ALLES open en dan zijn dat dus drie speelpleinen en veel animatoren en nog veel meer kindjes die onder mijn hoede vallen. Veeeeeeel opbouw van glijtijd hier.
- ik ben ook verantwoordelijk voor de woensdagnamiddag ateliers (elke woensdagnamiddag buiten de schoolvakanties activiteiten voor lagere schoolkindjes). Iemand regelt die dingen voor mij maar dus ook daar budgetten beheren, promo maken, beleid Enzo
- Evenementen organiseren (meehelpen met collega's of volledig zelfstandig) zoals de jeugddag en de buitenspeeldag en evenementen voor de animatoren
- kleine dingen tussendoor zoals collega's helpen aan vrijwilligers en jobstudenten, soms de balie doen, contacten onderhouden met de scholen en organisaties, vragen van ouders beantwoorden, klachten behandelen,.

37u/week maar met glijtijd over heel het jaar. In de zomer zat ik 80uren in de plus qua glijtijd dus nu doe ik kei chille dagen hehehehehe

Ik ben afgestudeerd als leerkracht secundair onderwijs bio en zedenleer en ik studeer nog altijd om mijn master filosofie te halen
17/10/18 15:09
Pluspunten:
- de glijtijd laat mij werken in pieken, ofwel kei veel ofwel kei weinig en da's volledig hoe ik functioneer ook
- ik ken de speelpleinen en ik ken de animatoren dus schoolvakanties zijn echt super leuk werken voor mij (niet altijd ma meestal wel)
- ik haal energie uit mijn job, op de dagen dat ik niet achter mijn bureau moet zitten
- mijn baas is een 10 jaar oudere versie van mij en geeft mij keiveel vrijheid en vertrouwen om te organiseren wat en hoe ik wil

Minpunten:
- zomer is standaard 6 weken kei lang en hard werken
- elke schoolvakantie buiten de kerstvakantie is standaard hard werken
- ik hang compleet af van het beleid. Onze vorige schepen van jeugd liet mij gewoon doen maar ik ben bang dat er na de verkiezingen misschien een moeial komt die mij nimeer zo vrij laat
- ik heb fucking veel administratief werk en ik HAAT administratief werk
17/10/18 15:11
Depulso
Ik vind dit neig interessant. Keep them coming.
17/10/18 16:20
Volgende week start ik als communicatiemedewerker/grafisch vormgever voor een club in Brussel. Voor zover ik mijn werkzaamheden nu al ken zal ik instaan voor het opstellen van nieuwsbrieven, het schrijven van teksten voor de website/het magazine/brochures, eindredactie van teksten, beheer van social media.. en dus ook alle grafische content dat hierbij komt kijken. Voor een heel klein deeltje ook administratie en onthaal: factureren, clubleden en hun gasten rondleiden..

38u p/w, ongeveer van 9 tot 17u (glijdende uren). Uitzonderlijk een keer avond- of zaterdagwerk als er een speciaal evenement is.

Minpunten : daar kan ik nu nog niets over zeggen, hopelijk zo weinig mogelijk haha. Hoge werkdruk sowieso, maar dat lijkt me eerder normaal dan een minpunt.

Pluspunten : mijn collega's en bazin lijken tot nu toe ontzettend fijn en down to earth en ik heb het idee dat er over het algemeen een aangename sfeer hangt. Zijn ook zeer flexibel ivm thuiswerk en verlofdagen opnemen. Maaltijdcheques bovenop de gratis lunch die al iedere dag voorzien wordt. En een enorm indrukwekkende locatie om te kunnen werken.
17/10/18 16:57
quote door

Ik vind dit neig interessant. Keep them coming.


Dit amai! Heel goed idee miasmah :D
17/10/18 17:20
Ik ben onthaalmedewerker op een indoor skipiste. Ik sta in voor de boekingen van skilessen en andere groepen, de facturatie, overige administratie, de website & social media, algemene informatie-aanvragen en dergelijke meer, 38 uur per week.

Ik heb in het secundair Humane Wetenschappen gevolgd, in het hoger een paar richtingen zonder al te veel
succes, dus het sluit niet echt bij mijn studies aan, maar das niet zo heel moeilijk.

Minpunten:
-Het weekendwerk, gelukkig niet elk weekend.
-Mensen worden hoe langer hoe onbeschofter en ongeduldiger, dus ik krijg wel eens een hoop gezeik over dingen waar ik niks aan kan doen
-Ik heb in se geen band met sneeuwsport, doe er zelf niet aan en zal dat wsl ook nooit doen
-Sommige collega's kunnen het werk onnodig moeilijk maken met gezaag over pietluttigheden

Pluspunten:
-Vrije dagen tijdens de week, vooral handig om eens naar de winkel te kunnen gaan of het huishouden wat te doen
-Veel afwisseling elke dag is anders
-Mijn talen zijn er spectaculair op vooruit gegaan
-Ik woon belachelijk dicht bij mijn werk (2 minuten met de fiets)
-Ik kom thuis en het werk is effectief gedaan, geen voorbereidingen of weet ik veel dat nog moet gebeuren
-Over het algemeen toffe collega's
-Vast werk, wat meer dan welkom is gezien leningen etc


17/10/18 17:25
Ik heb nog niet echt een goeie naam gevonden die omschrijft wat ik ben maar aangezien ik product design gestudeerd heb noem ik mijzelf meestal zelfstandig product designer. Wat ik doe is heel afhankelijk van mijn klanten maar eigenlijk komt het erop neer dat ik mensen hun ideeën realiseerbaar en produceerbaar maak. Eigenlijk help ik vaak klanten die zelf niet de digitale skills hebben om iets op computer uit te tekenen voor te produceren met lasercutters, 3d printers of cnc-freesmachines.
Soms produceer ik zelf ook hetgeen ik of mijn klant uittekent met machines die ik huur in de co-workingspace waar ik mijn kantoor heb. Vaak zijn dat objecten voor interieurs of musea of kunstwerken. Altijd one-offs. Soms doe ik ook gedeeltelijk programmeerwerk; automatiseren van repetitief tekenwerk of aansturing van machines.

Hoeveel uur ik werk hou ik niet echt bij aangezien ik dat ook graag doe en in mijn vrije tijd ook gewoon dingen uitprobeer die relevant zijn voor mijn werk. In principe zou ik volgens mijn huidig uurloon 70 a 75 uur per maand effectief betaald moeten werken om uit de kosten te komen en een leefbaar loon te hebben. Maar aangezien ik vaak ook op project basis werk, werk ik soms meer en soms minder uur aan een project. Maar als ge alles wat ik voor mijn werk doe zou tellen als werk zal ik, gemiddeld gezien, over de 50 uur per week zitten.

Ja, het zou aan mijn studies aan kunnen sluiten veronderstel ik. Hoewel ik het meeste tijdens mijn stage of via zelfstudie heb geleerd.

Plus-punten:
- Ik hou van mijn job. Maar echt.
- Ik doe zowel werk achter de computer als met mijn handen.
- Ik leer continue bij van de mensen waar ik mee samen werk
- Fijne coworking plaats waar ik 24/7 binnen kan en toegang heb tot allerlei machines en gereedschap om te experimenteren en daar is bijna altijd wel iemand aan het werk
- Ik kan kiezen welke uren ik werk of wanneer ik werk
- Ik kan mijn vakantie dagen (aantal + wanneer) kiezen zonder dat te moeten vragen aan iemand
- Ik heb vaak enkel een laptop nodig om mijn werk te kunnen doen. Dus ik kan vaak thuis werken of vanop afstand (helaas niet volledig aangezien ik vaak ook op locatie moet gaan om dingen op te meten).
- Ik werk voor mijn eigen, niet om iemand anders rijker te maken
- Vaak vriendelijke klanten die apprecieren wat ik voor hun doe.
- Als ik een project echt niet wil doen kan ik nee zeggen of een zo overdreven hoge prijs geven zodat als ze er voor gaan ik er een goeie cent aan verdien. (de design prostituee dat ik ben)

min-punten:
- Geen vast inkomen, soms zit ik een tijd zonder werk en dan is het zowat twijfelen wat ik best doe met mijn tijd (nieuwe dingen uitproberen om skillset te vergroten?, marketing?, potentiele klanten contacteren?, een job in een bedrijf zoeken?)
- Daarbij aansluitend: soms jobs aannemen die ik niet echt interessant vind maar wel gemakkelijk geld zijn (een logo uitfrezen uit een plaat ofzo)
- Prijs en tijd voor een project berekenen is echt moeilijk in mijn geval en als ik er ver langs zit kan dat sucken.
- Soms discussiëren met klanten over prijs en duidelijk maken waarom dat de prijs is (hoewel dat eigenlijk wel meevalt, meestal is het gewoon "Dat is te veel voor ons" of "Dat klinkt goed";) .
- Zelf pensioensparen en verzekering regelen
- Boekhouding
- Aangezien ik elke keer iets moet helpen maken dat ik nog nooit gemaakt heb is het soms moeilijk om onvoorziene problemen in te schatten.
- Grote verantwoordelijkheid in vrije tijd of op vakantie, bijvoorbeeld als er iets misgaat bij een klant