De kermis in mijn hoofd bezorgt mij levensvreugde.
En het eeuwige willen delen van wat ik teveel heb maakt mij geliefd bij de menige mensen die nood hebben aan iets dat zij niet hebben, maar ik wel.
Wie meer Mat wil moet mailen.
Foto
26/12/10 11:36
Karakter
Paard! Dat is een mooie kleur, of neen, dat is geen kleur, Koe dan! Dat is wel een mooie kleur, wit met zwarte vlekken zo, die in elkaar overlopen alsof overlopen het fijnste in de wereld is, maar dat is niet zo, anders zou alles overlopen en mensen dus ook! En overlopen is voor mensen levensgevaarlijk! Ze hebben er voor minder afgemaakt! Kijk maar naar de oorlog! Daar deden ze dat ook, mensen afmaken! Met messen, in fijne stukjes, of met bommen, in nog fijnere stukjes en met tandenstokers! Onder de nagels, zodat je heel traag doodbloed! Rood! Dat is ook nog een mooie kleur!
Maar kanarie ook!
Mixel pixel, iggy pop & stooges, camden, nirvana, black sabbath, led zeppelin, Alice cooper, Amarnah, RHCP, the sea and cake, primal scream, pixies, NOFX, soulfly, eek-a-mouse, MMB, ska-p, Adam and the ants, damien rice, radiohead, jeff buckley, eliott smith, peter pan speedrock, paul severs, anti-flag, 65 days of static, 50 foot combo, Maximo park, foo fighters, kooks, poison the well, vandals, oude metallica, irumeeden, killers, 36 crazyfists, C.o.b., motorhead, danko jones, pink floyd, Jimmy Hendrix, de stones, Royal Riot, the hussy's, madison drive, white demons, counting crows, bloodhound gang, pantera, nerf herder, rise against, rage against the machine, jhonny cash, System Of A Down, The Doors, Bob Marley en the wailers, neil young, bob dylan, nick cave, Echo & the bunnymen, Joy Division, Allison, Lyapis Trubetskoy, Aquabats, ... (deze drie puntjes duiden op de schiere eindeloosheid van deze lijst)
Bottle rocket, Rushmore, The Royal Tenenbaums, The Life Aquatic With Steve Zissou, Hotel Chevalier, The Darjeeling Limited, Napoleon Dynamite, Little Miss Sunshine, Broken Flowers,Mulholland drive, Eraserhead, Lost Highway, Pulp Fiction, Reservoir dogs, Amores perros, Babel, 21 grams, Volver, La mala education, Todo sobre mi madre, Kika, Hable con Ella, Crna macka, beli macor, All the invisible children, C'est arrivé près de chez vous, Elephant, Last days, Goodbye lenin, The edukators, Summer of sam, He got game, Malcolm X, Last hustle in brooklyn, Once upon a time in America, Lola, Querelle, Die ehe der maria braun, La dolce vita, Satyricon, The last waltz, Kundun, Bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bom, Seom, Oldboy, Simpan.

En nog veel meer, alles hierboven is gerangschikt per regisseur...
Ik kijk niet graag naar een doos, tenzij een film of een reeks op dvd. Dan kan ik zelf bepalen wat ik waar en wanneer bekijk met wie. Op deze wijze word ik ook minimaal beïnvloed door reclame, wat mijn consumptiepatroon enigszins doet afwijken van het gemiddelde.
Neen, tenzij jij een spelletje met mij wil spelen?
De laatste tijd leef ik in de boeken,...Ik vertoef graag in het leven van anderen om voor even het mijne te vergeten.
Een wijs man zei ooit eens: "Het zou mooi zijn boeken te kopen als we de tijd om ze te lezen erbij konden kopen. " Dit is mooi gezegd, en ik ben geen uitzondering op deze uitspraak. Namen die steeds komen bovendrijven zijn Terry Pratchett, Tolkien, Erich von Dänicken, Peter Verhelst, Henning Mankell, Sjöwall en Wahllöö, Aster Berkhof, Brusselmans, Lanoye, Grunberg, Irving, Tartt, Nicci French.

Ik wentel mezelf graag door pagina's vol fantasie. Laatst las ik "De Engenlenmaker" van Stefan Brijs. Die man kan schrijven!
Gitaar ( hier mag een komma, maar dat is geen vereiste.) spelen en dromen. Af en toe eens wat schrijven (met woorden spelen) en tekenen (met lijnen en kleuren spelen)
Woorden die beginnen met een Z.
Hobby's zoeken.
Denken over wat had kunnen geweest zijn had ik niet *vul hier om het even wat in en de stelling klopt.*
Ik kweek mijn kracht op karakter en dankzij mijn (te) snelle metabolisme word ik niet echt dik (dat en vegetarisme). Er is dus geen behoefte aan sport.
Punaises en tattoo's helpen mij ook bij het bevorderen van huidregeneratie.
De kokosnoten in de bomen
op het eiland van mijn dromen.

De groenten in het tuintje
van het huisje
zonder kruisje.

De kruiden die niet mogen
of die mogen
maar niet kunnen.
Peluche (Felis catus) en 4 (Gallus gallus domesticus). (Araneae) red ik ook soms van een gewisse dood door ze uit de kelder te halen en op mijn kamer te houden. Dit is tevens een verklaring voor mijn gebrek aan muggenbeten.
Nieuws
Winterwonderland.

Overdag snijden de lijnen van de kerstlampjes in het pastelkleurige vlak van de winterlucht als gitzwarte lijnen van olie in een blauwe oceaan.

Donkere strepen die de schijn geven van prikkeldraad op vijf meter hoogte, geen netten, maar rijen die gemaakt lijken om mensen die durven beginnen dromen en zweven met beide voeten op de grond te houden.

Linten der depressie.

‘S nachts een poging om gedachtengangen aan sterren op te wekken,
maar intrinsiek gewoon een negatief van wat overdag te aanschouwen valt.

Lichtgevende krijtstrepen die de inktzwarte achtergrond doorbreken, als lijntjes cocaïne boven de hoofden van onwetende passanten.

In de schijn een karretje, tot de rand gevuld met cara-pils, beschermd door de dakloze alsof het zijn kinderen zijn.
Vertrouwend in het feit dat zijn kinderen hetzelfde lot beschoren zijn als de kinderen van Kronos.

Hmm, linten der depressie.
‘s Winters zijn de treinen ideaal! Al was het maar om de ijslaag die onze harten tijdelijk omhult te doen smelten, waardoor de kille-harten-aandoening niet chronisch wordt.

Misschien dat ik hierdoor sneller geneigd was om op de trein te springen, misschien was ik er, door de vooruitblik op ontdooien, met mijn hoofd minder bij. Het resultaat van die ‘slip of mind’ is dat ik momenteel al een uur op een trein zit waarvan ik niet weet waar hij heengaat. Van medepassagiers is in de verste verte geen sprake (het is echt al laat). De oranje flitsen van de straatverlichting stopten een half uur geleden met het spel dat ze speelden doorheen het raampje van de wagon. De schaduwen die ze maakten over de vloer waren handen die naar klinken grepen en tanden die de zetels voor mij verscheurden. Hun gedans door de tweedeklascoupé waren de bouwstenen voor nachtmerries. Maar nu ze weg zijn mis ik hen, silhouetten herleid tot fantoompijnen. Het zwakke neonlicht dat de coupé momenteel verlicht volstaat niet om goed te zien én is te fel om mijn schaduwvrienden terug te doen keren.

Of niet?

In mijn ooghoek zie ik een schaduw achter het melkglas van de deur die de coupé scheidt van de buitendeuren.

Mijn hart begint ietwat sneller te slaan. Maken moordenaars op treinen schaduwen?

Een doffe klop en een slepend geluid komen van tussen het kiertje van de deur.

Gevolgd door een kreun, een diepe, onmenselijke, schurende kreun.

Wat is dat?

De trein vertraagt!

Een donkere vlek spreidt zich uit over de vloer, op een wijze die mij hoogst onnatuurlijk lijkt. Ik sta op en zet een twijfelende stap in het gangpad. Daar merk ik dat de vlek verdwenen is. Gelukkig staat de trein plots stil.

Ik twijfel geen seconde en ren meteen het perron op. Dat perron behoort aan een oud station, gemaakt van pijlers met bogen die het afdak ondersteunen en gargouilles die het dak van smeltwater ontdoen. Dit alles wordt verlicht door een recent geïnstalleerd systeem van TL-lampen, dat maakt dat alles baadt in een beklemmende operatiezaal-sfeer.

Voor ik het weet is de trein alweer vertrokken. Daar sta ik dan.

Alleen.

Tot plots een ijskoude hand in mijn nek ligt.
Al mijn haartjes gaan overeind staan en een rilling kruipt van in mijn nek tot aan mijn staartbeen.
Niets is fijner dan een koude, wolkloze herfstnacht waarop de sterren mijn lichtpuntjes zijn.
Ontelbaar, mysterieus en mij reducerend tot een nietig stipje, ver weg van alles en iedereen.
De nacht zelf is stil, uitgezonderd het melodisch geritsel van de gevallen bladeren.
Alles rondom is even rustig, blijft rustig en zorgt voor een overdonderende stilte in mijn hoofd.

Alles wordt denktijd, het leven rolt zich af voor mijn geestesoog als een bol wol.
Rood schapenhaar, dat als een rode draad ontspint en mijn sterren verbind.
Elk fragment en elke fractie worden tot in het diepste van hun zijn gebreideld.
Tot het koud wordt en de kou doordringt tot diep in mijn botten, in mijn ziel, mijn wezen.
Dan ben ik perfect uniform met de omgeving.

Hitte haat, hoop en passie geminimaliseerd, getransformeerd in koelte, kalmte en konijnen.
Oh vrouwe herfst, ik hou van jouw beteugeling.
Maar naast mijn liefste zomer, ben je toch de zwakkeling.
De Vereniging der Verontwaardigde Passagiers (VVP) liet weten dat zij anticiperen op een hardgrondige beuheid en het begin van een diepgewortelde haat voor de NMBS (maar vooral voor de vakbonden) na de stakingen van het treinpersoneel op maandag 18 en dinsdag 19 oktober.

Daarom hebben zij besloten om op woensdag 20 oktober ook een nationale staking te organiseren. De VVP liet weten dat op die dag geen enkele reiziger noch zijn abonnement op zak zou hebben, noch een kaartje zou kopen. Dit enkel en alleen om, bij wijze van teken naar de vakbonden toe, aan te tonen dat het maar eens gedaan zou moeten zijn met dat gezever. Een staking is een mooi drukkingsmiddel, twee stakingen zijn overdreven. "Het minste dat de passagier zou mogen verwachten is een minimale dienstverlening" (i.e. terug thuis geraken als men met de trein ergens is heengegaan) klonk het nog.

Om dit hele staakgebeuren in goede orde te laten verlopen, werden alle reizigers die aan de staking wensten deel te nemen verzocht om onderstaande afbeelding af te drukken en met behulp van een veiligheidsspeld op hun kleding te bevestigen. De beste plaats daarvoor is uiteraard vlak boven het hart, om op doordachte wijze aan te tonen dat deze zaak hen nauw aan het hart ligt…
Gastenboek
 
26/05/14 19:55
toch 1 iemand die het kent :D alles goeds ?
Algemene info
Leeftijd 32
Geboortedatum 25/4/1987
Geslacht m
Registratie 10/11/06 15:32
Vriendenlijst