Info
Leeftijd 29
Geboortedatum 14/4/1989
Geslacht m
Woonplaats Halle
Richting Bachelor lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie
Job Leerkracht lagere school
Registratie 15/05/17 09:28
Nieuws
Nog een mooi dagske gehad na de-occasionele-cocktails (hurricane, bermuda rumswizzle en forest mojito)-want-tis-de-laatste-en-omdat-het-kan. Erna met enkele studenten gaan chillen/basketballen aan hun studentenplek. Nice spot tot we werden weggestuurd door een van hun docenten^^^.

Dan maar vertrokken richting hostel, ik had mijn sleutel aan een Zino gegeven, want je mocht u sleutel niet mee pakken. Eens aangekomen was Zino em zelf vergeten af te geven, gelukkig merkte ik dat elke lockersleutel in elk slot paste (mits wat geduw).
Nu op de vlieger met in mijn rug kind één dat om de zoveel tijd zit te trappen, die is het reizen duidelijk nog niet gewoon :) kind twee rechts van me zit rustig te drinken. Hopelijk snel thuis & - Laat het nog even droog zijn in Charleroi - (dat vliegtuig maakt al van int begin e rammelend geluid en gaat hobbelig omhoog, niet leuk..) en nu schreeuwt kind nr 1, wat is vakantie toch fijn!
(Wel veilig geland jeuj(!)
Door de late bus en tegen dat ik geïnstalleerd was op mn hostel was er niet veel meer open in Ljubljana. Eens op mn slaapplek probeerde ik toen aan de nog onbekende vrouw nr één iets te vragen van het hostel zonder succes.

En door een samenloop van omstandigheden is deze goedkoopste nacht de op één na slechtste geworden (de eerste sloot ik me eigenhandig buiten weet je wel); twee vriendinnen besloten om zes uur hun bagage (in +-twintig plastic zakken) te sorteren en te maken wtf nr één, om zeven uur ging de klok van persoon nr vier af. Zeer luid en hij werd er - onbegrijpelijk - niet wakker van, zelf nadat ik naast zn bed stond te zeggen “turn it off please”, wtf nr twee. Om de zoveel minuten liet ie ook enkele winden waardoor ik het had gehad en me ging douchen. Ik wilde mn bagage daar laten en mn laatste dagje toerist-uithangen, alleen verstond de wasdame geen Engels, “luggage or bagage room”, nope & daarbij wtf nr 3. Dan maar terug proberen bij de bevallige persoon nr één, Zina genaamd. Een Russische brunette wiens uiterlijk ik niet snel zal vergeten. Haar Engels was nogal basis, maar adh van Google-translate lukte het toch aardig.

Nu net het kasteel gezien, dat een raadsel voor me oploste van enkele dagen terug en niet het hele land maar wel 1/3 kan je zien vanop de hoogste toren. Lichtjes overdreven door mn Prevoz-chauffeur, maar check. Rest me nu enkel nog een burrito, wat drankjes en kaartjes schrijven @Café Romeo.
Na een rotnacht van 4-5uur (waarom heeft geen enkel hostel gordijnen?!) opgestaan voor een veel te klein ontbijt en rafting met 12graden in halve regen. Oké je wordt sowieso nat, maar nogal friskes! Gelukkig was onze begeleider veel te enthousiast om ons aan de koude te doen denken. Zn stem leek op het enige goeie rolletje van Adam Sandler. (Dracula in Hotel Transsylvanië) Dat ter zijde, neige rafting. Daarna na tevergeefs liften of andere haltes te zoeken zit ik eindelijk op mn bus richting Ljubljana. Daar nog voor een laatste nacht in het meest cheape hostel. Morgen nog naar het kasteel gaan zien - blijkt dat je van de top het hele land kan zien - en dan de vlieger op & geen dagelijkse noxa-posts meer;)
Het begon met de Spaanse Yasmina, die begon over iets dat er elke jaar slechte kinderen worden ontvoerd door iemand uit Spanje, funny AF(!). Even snel het concept Sinterklaas uitgelegd, het stukje met de zwarte helpers, die dan ook de vorm van boeman speelde in het kinderverhaal zei haar minder. Marc Dutroux kwam dan ook ineens ter sprake... Rare twists in gesprekken I like.

Dan ging het verder {met Céline (een Franse verhuisd naar Duitsland)} over godsdiensten en hoe die gefinancierd worden. In Duitsland asje of protestant bent of katholiek moet je jaarlijks (wordt direct van u rekening gehaald) 3-400€ betalen aan u godsdienst, ‘kerkbelasting'. Pas asje dat schriftelijk voor +-150€ aangeeft dat je uit de kerk wil stappen. Wil je ooit in je leven alsnog in de kerk stappen omwille van je vriend(in) die katholiek is en die wilt in een kerk trouwen of begraven worden in een gezegende plek, moet je alle achterstallige jaren alsnog betalen aan u kerk en gedoopte worden.

Toen het al over die te-zot-voor-woorden-kwestie van hier boven, gingen we verder naar ‘je koningshuis', Spanje heeft meer dan e Laurent'ke weet ik nu. En dan in 1 adem naar Adolf en Franco. Hierna aan Céline (die meer dan de gemiddelde mens geïnteresseerd is in dictators) eens een vraag gesteld die de meesten altijd afwijzen als onzin: “bestaat de kans op een goeie dictator?” Haar antwoord was halvelings ja. Ze noemde direct Charles de Gaulle. Die net na de oorlog met propaganda en binnenlandse regels rond reizen etc afkwam, maar achteraf door democratische verkiezingen wel president werd. Ik kreeg toch is een verzadigend antwoord.

Dees twee uur durende babbel was het meest voldoening brengende van gans de reis. Eindelijk nog is een semi-intelligent gesprek gehad, I love hostel-volk! Net voor mn eten van vanavond uit te zoeken heb ik toch al het raften gepland voor morgen. Moet klaarstaan om 9:15, dat wordt nog is opstaan met een klok..
Nazdrovje!
Had enkel kleren ingepakt voor goed- tot licht bewolkt weer. Al van deze ochtend tot drie uur ‘s namiddags harde regen, het lijkt wat op een warmte onweer maar het duurt nu al 5uur. Hopelijk straks nog een bergje op en morgen heel mss wat waterpret.. Dagje-in-mineur :(
 
20/09/18 22:28
Shampoo works like a charm
19/09/18 09:34
het proberen waard me dunkt
11/09/18 17:26
ik ben vorig jaar paar dagen in slovenie geweest. bled is zwaaaaar de moeite!!! zeker alst mooi weer is. allez kweenie twas gewoon 35 graden toen we daar waren. ma de sloveense alpen zijn vet.
ljubljana was wel ok, nie megawauw. metelkova is wel tof. veel toeristen wel toen.
we zijn naar de skocjan grotten geweest, da was ook de moeite! met zon keidiepe kloof erin
11/09/18 00:04
Ik heb van de zomer Ljubljana, Bled en Postogna gedaan. Echt een mooi land! Ik was wel met de auto, was een deel van mn roadtrip.
03/09/18 19:02
DUMBLEDOOOOOORRREEEEE
25/08/18 23:09
Ik zie nu pas dat gij in Halle woont :D
(Eigenlijk kwam het door het busnummer lol)
17/08/18 18:38
Ik denk dat ze al hopen ginglazen heeft :( :p ze heeft echt al veel, dat is het moeilijke!! We dachten anders die gin met gouden vlokjes in, maar weten niet of dat qua smaak in dezelfde richting is
17/08/18 17:25
Denk dat ze er daar al van heeft... Ze heeft al vrij veel... En we willen haar als meter vragen dus het moet wat deftig zijn he :p
14/08/18 22:33
Uiteraard in die contexten moet je dan wat kunnen verzinnen dat geen argwaan wekt. Heel tof!
14/08/18 09:05
wat bedoel je met je comment? :)
11/08/18 18:01
Ik ben nooit bij een jeugdbeweging aangesloten geweest, ik kan er me niet zoveel bij voorstellen.
08/08/18 09:42
ja, we willen naar denemarken voor een week met 3 vriendinnen... en om het risico zo klein mogelijk te maken willen we een auto huren... ma kost wel wa geld pfff :p
26/07/18 23:28
Ik snap uw metaforen niet geheel, wietjes en hasjes?
20/07/18 16:05
Weet gij of ze streng zijn voor bloed/plasma op vlak van hoeveel ge weegt?
20/07/18 13:02
Ik ook nie :(
20/07/18 10:34
Ik mag geen bloed/plasma geven :(
20/07/18 10:30
Zijt blij met uw ader! Mijn 'prikader' loopt scheef waardoor ze bijna altijd tegen de aderwand zitten en aan de naald moeten peuteren. Al vaak een dikke arm gehad daardoor! Ik zou nog eens moeten teruggaan voor plasma. Ik ging maandelijks, maar reageer steeds slechter en sneller op dat antistollingsmiddel ondanks mijn calciumtabletjes. BOEEEEE.
17/07/18 07:25
over welke camping had je het op 12 juli?
11/07/18 00:15
volledig akkoord met uw nieuws
14/06/18 18:51
Merci voor de tips! Ik ben wel vrij geïnteresseerd in WOII maar ik vrees voor mijn vrienden ;)
Fotos
17/09/18 22:45
17/09/18 22:43
15/09/18 22:00
23/06/18 12:07