Pictures
Info
Leeftijd 29
Geboortedatum 19/6/1990
Geslacht m
Woonplaats Leuven
Richting architectuur
Job Leerkracht
Registratie 05/01/15 18:25
Posts
 
10/05/20 10:12
Ja, zot eh :) we hebben elkaar leren kennen het eerste jaar dat we aan de unief zaten!

En sommige vriendschappen verwateren toch. Pas op ik heb dat ook een tijd proberen doen met mensen van mijn hometown, maar de moeite kwam altijd van mijn kant (als ge niet meer uitgenodigd wordt omdat ge ‘ver' woont.. dan begrijp ik de boodschap).
Met de vrienden de we nu hebben is dat wel anders, we spreken elkaar regelmatig, hetzij niet irl ;) !

En haha nee nieuwe vrienden maken is eigenlijk niet gemakkelijk!

In het buitenland wonen is altijd sowieso wel een verrijkende ervaring! Ik zie dat als iets positief (andere mensen, andere cultuur, een andere taal, ...), maar da's zeker niet voor iedereen weggelegd :) .

En ik zal eens een kijkje nemen!

En ik volg nog 2x per week avondschool Frans en ik ga 2x per week lopen, dus valt mee qua hobby's!
09/05/20 10:37
Wij zijn in oktober al 9 jaar samen ;) we're pretty solid!

En goh, het is ook de bedoeling dat we hier een leven opbouwen, dus ieder weekend terug naar Vlaanderen rijden is een beetje.. stom? (+ 5uur in de auto zitten is een beetje te veel van het goede). We facetimen allebei vrij veel met onze familie :) . Toen we nog in België woonden was dat ook op +100 km van onze familie ;) !
De meeste van onze vrienden zijn ons ook al komen bezoeken ;)

Doe je nog aan kunst in je vrije tijd misschien?

Ik verwacht pas dat dat in juni gaat zijn, maar we zien wel zeker?
08/05/20 20:33
Haha ja het is dan ook een vrij specifiek ding waar we in handelen ;) !

En Luxemburg land! Ik ben mee verhuisd met mijn lief :) . Hij heeft hier een nieuwe job gevonden!

Ah amai! Welke vakken geef je misschien nu? Ook iets met kunst?

En ligt er aan, we bezoeken onze familie natuurlijk af en toe en gaan met speciale gelegenheden zoals verjaardagen, huwelijken, babyborrels ook wel langs bij vrienden. Maar het is niet wekelijks :p ! Nu is het natuurlijk al lang geleden, want we mogen de grens niet over ;) .
08/05/20 15:47
+ vergeten antwoorden op uw vraag.
Ik kom af en toe nog in contact met onze klanten (vooral telefonisch nu) en het ik vind het net leuk om bureauwerk te hebben haha!

In mijn vorige job was ik heel de dag aan het bellen met klanten (particulieren) en constante druk qua sales, cijfers behalen etc.. ben blij dat ik die job niet meer doe. Dit is een ideale afwisseling
08/05/20 15:45
Onze klanten zijn eerder projectontwikkelaars en constructie bedrijven (het is voor de Wet Breyne garantie ;) misschien ken je die wel als architect?

Hoe kom je trouwens in het bijzonder onderwijs terecht als ik zo nieuwsgierig mag zijn? Lijkt me een hele carriereswitch!

En haha, ja ik woon echt in Luxemburg (ge zijt al de 2e hier die dat vraagt)! Vanaf juni woon ik hier 1 jaar ;)
08/05/20 14:02
Ik ben sales assistant & support voor een verzekeringsbedrijf (wij zijn gespecialiseerd in verzekeringen voor de bouwsector). Dus ik doe voorbereidingen van de dossiers van onze sales en ik werk ook mee in de back-office, val er een beetje tussen.

Hmm ja voor het onderwijs is het inderdaad zeer moeilijk! Starten jullie ook terug op vanaf 11 mei?
08/05/20 11:48
Ça va eigenlijk! Ik ben gewoon blijven doorwerken (weliswaar van thuis uit) en vanaf maandag terug naar de bureau. Door de week had ik altijd voldoende om handen ;) ga wel blij zijn wanneer alles terug een beetje ‘normaal' gaat zijn.

Jij?
08/05/20 10:05
Hey! Alles goed met mij :) !
Met jou?
07/05/20 22:05
Wow wacht, maak jij dan nog altijd lesvoorbereidingen? Alle leerkrachten die ik ken hameren erop dat ik dat echt niet ga moeten doen eens ik echt leerkracht ben. Zou wel kut zijn om dat nog altijd te moeten doen.

Ja afzonderen gaat moeilijk als stagiairke hé :D er is zelfs een drempelcriterium waarop ik moest scoren en dat is "leraar als lid van het schoolteam" en dan moet je onder andere echt wel socializen enz met de leerkrachten, brrr. Op mijn stageschool van vorig jaar zei die mentor ook: een gouden tip, zorg ervoor dat je met iedereen wat bevriend bent en sociaal bent, dat bespaart u veel werk. Ik kreeg echt de rillingen toen die dat zei, it's highschool all over again, voor echt. Iedereen zat ook in groepjes daar.

Nee schrijven, pfff ik kan dat eigenlijk kei goed als ik dat voor de serieuze moet doen. Mama zegt altijd: jij moet een boek schrijven. Of vriendinnekes "waarom blog je niet". Urgh, ik werk niet zo haha. Ik moet eerst het licht zien, en dat is nu niet het geval en ik ben ook perfectionistisch dus heel traag en onzeker :) Ik zou gewoon wat artikeltjes willen schrijven voor onder andere Vice enz in combinatie met Mevrouwtje spelen.
07/05/20 12:10
Ik heb woordkunst-drama gedaan, staat nog steeds op mijn lijf geschreven. Na die kunstbubbel was het echt gokken, zoeken want ik wou altijd alleen maar iets rond woordkunst doen, maar dat was niet realistisch. Dus als 18-jarige toen mij super random ingeschreven om lkr lager onderwijs te doen. Ik vond die richtig lame, maar ik scoorde wel echt zot met die stage haha. Maar ik ben geen planner, super impulsief en besefte toen dat dat lerarenverhaal niets voor mij was. Het interesseerde mij niet genoeg.

Dan super kort toegepaste psychologie gedaan, maar ik vond dat heel eenzaam daar, wel interessant maar weinig dynamiek, waren enkel aula lessen met ziekveel studenten. Journalistiek interesseerde mij ook altijd (ik ben super nieuwsgierig) maar ik dacht dat dat 'te moeilijk' zou zijn. Dus ik ben een maand later toch overgeschakeld en ik heb de tijd van mijn leven gehad. Ik studeerde af in het medium radio. Dan werd waar we die drie jaar voor verwittigd werden pijnlijke realiteit: geen werk te vinden, tenzij je freelance aan de slag gaat. Dus ik ben uiteindelijk paar jaar copywriter geweest, ik kon dat goed maar vond dat ook wat lame, verkoopspraatjes neerpennen. Ik wou iets doen waar ik voldoening uit haal en meer kans heb op werk dus toch nog eens een poging ondernomen om lkr te worden, nu met een iets meer volwassen attitude en cva. Ik blijf er wel om piekeren soms, er zijn zoveel dingen uit het lerarenplaatje die niet bij mij aansluiten, ik ben veel te nonchalant met leerlingen en allesbehalve de klassieke leerkracht en dat werkt of heel goed of totaal niet. Ik haat ook lerarenkamers, koffie, brooddozen ... Ook lesvoorbereidingen enz blijven niet mijn ding, in mijn laatste weken stage vulde ik amper nog wat in en ik zag dan wel op het moment hoe alles ging verlopen. (maar het werkte wel hoor, stages lukken altijd goed bij mij)

Soit, lang verhaal hé. Ik vind dat heel gênant, maar het komt erop neer dat ik volgens mij nooit ga weten wat ik wil doen, ik zit heel raar in elkaar en ik panikeer daar vaak om: ohnee ik ga nooit werk hebben, ik ga nooit iets goed kunnen, blablabla. Het is uiteindelijk de bedoeling om parttime les te geven en dan toch freelance journalistieke dingen te doen.

Ik snap wel niet goed hoe het komt dat wiskunde niet zo je ding is als je architecturale skills hebt én hoe het komt dat jij Nederlands mag geven. Geniet jij van het lesgeven? Is dit hét?
News
Look.
So you think you can stone me and spit in my eye
So you think you can love me and leave me to die
Oh, baby, can't do this to me, baby,
Just gotta get out, just gotta get right outta here.
Two of a kind
We'll find a way
To do what we've done
Let me be the one who shines with you
And we can slide away.
Had to have high, high hopes for a living
Didn't know how but I always had a feeling
I was gonna be that one in a million
Always had high, high hopes.