Blog
Automatische verwijdering mijn kloten!
Het leven in Congo is zo verschillend dan het onze. En denken dat dit ooit een van de kolonies van ons Belgenlandje was. Om te beginnen zijn de straten hier volledig kapot,met de auto rijden is altijd een beetje avontuur. Ook in de hoofdstad, Kinshasa, waar ik logeer. In de broesse is het nog een tikkeltje moeilijker, gisteren nog : We gingen met de jeep naar een boerderij die moest gemeten worden,we moesten er een van de landmeters afzetten. We draaien een weggetje in(Georges,de chauffeur, kent OVERAL zijn weg) ,uiteraard van aarde gemaakt, met een grote put in. Voor we het weten staat de auto BIJNA op zijn kant. Gelukkig is Georges een uitstekende chauffeur en red hij de hele actie. Dit zenuwslopend ongevalletje ,die er eigenlijk geen was aangezien we er volledig uit zijn geraakt, was wel de moeite waard : De boerderij was gelegen in een Congolese vallei. Een ongelofelijk zicht op plantages en een zicht op het échte Congolese leven. We zijn talloze kleine dorpjes voorbijgereden waar de kinderen al "Mondele Mondele" roepend achter de auto liepen. Mondele betekent "blanke" of "vreemdeling". Sommige van de kinderen op het platteland hebben nog nooit een blanke "in t’echt" gezien. Een ongelofelijk verschil met onze wereld. Ook in de hoofdstad is het leven helemaal anders : Op markten word je als blanke achtervolgd om allerlei dingen tegen een woekerprijs te kopen, de electriciteit valt heel veel uit , je mag geen foto’s maken(althans officieus mag het niet,officieel mag het wel,maar de mensen hebben schrik), er wordt met dollars én congolese franken gewerkt, de wisselaars voor deze dollars en congolese franken lopen gewoon op het straat rond, s’avonds worden overal op straat kampvuurtjes gemaakt, de huizen zijn half kapot,.... Op een markt moét je onderhandelen over de prijs van wat je ook wil kopen(zelfs groenten). Dit doe je door duidelijk te betuigen dat je kwaad bent over de prijs en dat je helemaal niet akkoord bent. Je kan dit soms als "ruziemaken" beschouwen,maar dat is het echt niet,dit is gewoon hoe het werkt hier. Het thuiskomen is voor mij iets luxueuzer dan de rest van de populatie hier : Er is airco, huismannen en een kok,chauffeurs,een politieman voor de veiligheid, tv ,een zwembad,... Maar alle electronische apparaten werken alleen maar als de stroom er is... Je kan rekenen op 5 stroompannes per dag! Dan moet de groep aangezet worden,maar airco’s etc moeten dan af,de kosten zijn anders veel te hoog. Van tropische muggen en dergelijke heb ik nog geen last gehad, we slapen onder een muggennet en er zijn in de slaapkamers airco’s(de muggen worden hier suf van) en muggenzalf wordt elke dag gebruikt! Ik heb nog veel meer te vertellen ,maar naarmate de reis vordert zal ik mijn verslag hier komen brengen!
Maman,toi et moi contre le monde entier. Même si tu n’es plus la,je retiendrais toujours tout ce que tu m’as raconté. Toutes les histoires de ta jeunesse,toutes celle de maintenant. Tout ce que tu m’as appris. J’ai besoin de toi mais,la haut ou comme tu disais dans cette autre dimension,tu ne souffriras plus. Je t’aime incroyablement fort, je n’arrive pas a trouver les mots pour t’exprimer mon chagrin. Tu étais et est encore tout pour moi. Tu savais résoudre chaque problème, d’une façon ou d’une autre. Tu savais tout. Et tu étais ma meilleure amie depuis toujours. La seule qui ne m’a jamais laissé tomber.
Mama..Voor altijd in mijn hart..
Maman..Pour toujours dans mon coeur..
Rain.
INFO
Leeftijd 30
Geboortedatum 11/8/1989
Geslacht m
Status vrijgezel
Registratie 28/11/04 11:05
Karakter
zwart en blauw en rood en wit.eeuwig wit ja
HC,Indie,Rock,Pop,Powerpop,Synthpop,Electro,Hip-Hop,Eighties,...
American History X,The Shawshank Redemption,Any Way The Wind Blows,Le Fabuleux Destin D'Amelie Poulain,Calvaire,Buffallo '66,Pulp Fiction,The Believer,C'est arrive pres de chez vous,True Romance,Reservoir Dogs,Gangs Of New York,Les Triplettes De Belleville,Requiem For A Dream, Blackball,Danny The Dog,Un Chien Andalou,Kill Bill1&2,Garage Olympo,Knallhart,Aaltra,Seven Years In Tibet, Inglourious Basterds, Du Levande, Elephant, Forrest Gump, Casablanca, The Man Who Knew Too Much...

En absurd veel nog!
Kleurentelevies!jaja!
in u gat
Herman Brusselmans is een van mijn favoriete schrijvers.En ik haat Tom Lanoye. Litteratuur van Gabriel Garcia Marquez kan me bekoren.
Gezelligheid , Kunst , Fotografie , Film
Een Dwarsgeruite Zebra +/- Een Rechtgestreepte Jaguar
Geen idee.
Ik.Ben.Sven.

Pictures Of Life
13/01/13 03:45
08/05/11 18:15
10/09/10 19:05
07/09/10 17:54
Gastenboek
 
11/08/16 14:18
Fijne verjaardag!
24/09/15 16:03
Heb ook de indruk dat het hier vroeger wat levendiger was :D
09/09/15 18:08
Haha :D .
Ik ken het gevoel.
Al duurt het bij net iets minder lang voordat ik antwoord ;)
24/05/14 18:10
Precies niet meer zo actief hier?